lidwordenlid worden

activiteitenActiviteiten

 

Tijdingen

 

ritaDocumentatiebestand

 

Programma 2022

- Algemene Vergadering voor de werkende leden van de vzw Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen in Taverne De Graanmaat, Grote Markt, Sint-Niklaas:  30 april om 14u.
 
- 12 november – Sint-Niklaas, Huis van de Sint (negentiende editie), Stationsstraat 85: Virtuele en fysieke rondleiding door de winterresidentie van Sinterklaas. Org. Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen in opdracht van de Stad Sint-Niklaas.  Bekijk de dagelijkse filmpjes en de kamers via https://www.stadvandesint.be/huis-van-de-sint.

- 12 november – Sint-Niklaas: start achtentwintigste voetrally voor kinderen (groot en klein) “Wie zoekt die Sint?” (doorlopend t.e.m. 6 december). Org.: Toerisme Sint-Niklaas, Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen, Koninklijke Vereniging van Meesterbanketbakkers en Stedelijke Jeugdraad.

- Vrijdag 2 december 19u00 – Sint-Niklaas, Sint-Nicolaaskerk, Sint-Nicolaasplein: Nicolaasgebedsdienst. Org.: Sint-Nicolaasparochie.

- Zaterdag 3 (!) december, 20u00 – Sint-Niklaas, Literaire en Ludieke Sinterklaasavond, Mispelhoeve, Mispelstraat, Sint-Niklaas Org.: Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen i.s.m. Davidsfonds Sint-Niklaas.

Sint in de piste


Het kinderfeest ‘Sint in de piste’ loopt  in samenwerking met het befaamde Nederlands Nationaal Circus Herman Renz. Het wordt opnieuw een zinderende circusshow met attracties van Europees topniveau.

 
Op het programma staan acrobaten, jongleurs, een vinnig showballet en nog veel meer.
 
‘Sint in de piste’ is naar aloude traditie een anderhalf uur durend spektakelprogramma waarbij klassiek circus in een modern jasje wordt gestopt. Prachtige kostuums, een sprookjesachtige belichting, een uitgebreid live circusorkest en tal van verrassingen zorgen voor een onvergetelijk feest.
 
En natuurlijk zijn ook de goede Sint en zijn vele Zwarte Pieten opnieuw van de partij… met voor ieder kind een geschenkje aan het einde van de show.
 
Meer informatie en tickets:   www.sintindepiste.be
 
Producent: UNIZO - vzw Acha – Actiecomité voor Handel & Ambachten.
Concept en Regie: Marc Boon.

Wie zoekt die Sint?

Sinterklaaszoektocht "Wie zoekt die Sint?" 


In de Sinterklaas-periode wordt in het stadscentrum van Sint-Niklaas een Sinterklaaszoektocht georganiseerd door Toerisme Sint-Niklaas i.s.m. de stedelijke jeugdraad, het Sint-Nicolaasgenootschap en de Koninklijke Vereniging van Meesterbanketbakkers. Er zijn een dertigtal vragen, waarvan het grootste deel door kinderen zelf kan worden opgelost. De voetrally staat open voor kinderen in gezins- of klasverband.

De deelname aan de zoekwedstrijd is gratis. Aan de wedstrijd is een rijke prijzentafel verbonden. Deelnemingsformulieren zijn verkrijgbaar bij de dienst toerisme, Grote Markt 45 te Sint-Niklaas, in de deelgemeentehuizen, de stedelijke jeugdbibliotheek, bij de leden van de Koninklijke Vereniging van Meesterbanketbakkers en in het Huis van de Sint.

De wedstrijd loopt van 12 november tot en met 6 december.

Meer info via de Dienst Toerisme van de stad: tel.: 03 778 35 00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Nicolaasgebedsdienst

Sintgaven

Vrijdag 2 december, 19 u., SINT-NICOLAASKERK

DEKENALE EN PAROCHIALE GEBEDSVIERING

MET EN ROND DE HEILIGE NICOLAAS

Op de vrijdag voor het feest van de patroonheilige van onze stad en ons dekenaat, willen we rond hem samenkomen, met hem bidden en met hem geven. 

Het feest van de heilige Nicolaas valt altijd in het begin van de advent. Daarom alleen al kan je hem een adventsheilige noemen. Maar hij is dat nog meer omwille van zijn gedrevenheid voor onrechtvaardig behandelde mensen en zijn bekommernis voor mensen in nood en zijn gulle vrijgevigheid. Zo komt hij naar voren uit de oudste verhalen rond hem.

Zijn feest moet er dan ook een zijn vol vreugde voor klein en groot, niet alleen om het krijgen, maar ook om het delen. Dat is zijn adventsboodschap.

Daarom willen wij, zoals vorig jaar ook dit jaar met de cadeautjes die wij aanbrengen in deze viering de werking van VLOS (Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas) een beetje helpen.

 • Wat kan “VLOS” echt gebruiken:

  -     Handdoeken, washandjes, wasgerief, tandenborstels, tandpasta, douchegel,shampoo, maandverbanden (geen tampons!)

  -     Alle mogelijke verzorgingsproducten voor baby’tjes en kleuters (o.a. Pampers, kinderbordjes, kinderbestek, bekertjes, eetstoel, verzorgingstafel, kindertuin (van op zolder?)

  - Tweedehands fSintmantelietsen en kinderfietsen

  - Borden, glazen, tassen en bestek voor volwassenen

  - Extraatjes: chocolade, cakes, chips, koekjes, limonade …

  - Winterjassen voor groot en klein

  - Herenschoenen (sneakers) maat 44-45

  - Hoe spijtig ook: "knuffels" kunnen zij om hygiënische redenen niet gebruiken

Na de viering is er een receptie met sintsnoepjes, een glaasje wijn of fruitsap en verrassingen. Sinterklaas is altijd een beetje geheimzinnige verrassing …

Voor meer info :  www.parochiesintniklaas.be of bij L. Vermeulen, 03 776 07 35

 

Het huis van de Sint

 

altHet Huis van de Sint: daar waar de Sint woont en werkt!

 

Het Huis van de Sint staat uiteraard in zijn eigen stad Sint-Niklaas. In de periode dat hij in ons land verblijft, woont en werkt Sinterklaas in een mooi, groot huis in het hart van de stad.