lidwordenlid worden

activiteitenActiviteiten

 

Tijdingen

 

ritaDocumentatiebestand

 

Nicolaasgebedsdienst

alt

Laatste vrijdag voor 5 december, 19 u., SINT-NICOLAASKERK

DEKENALE EN PAROCHIALE GEBEDSVIERING

MET EN ROND DE HEILIGE NICOLAAS

Op de vrijdag voor het feest van de patroonheilige van onze stad en ons dekenaat, willen we rond hem samenkomen, met hem bidden en met hem geven. 

Het feest van de heilige Nicolaas valt altijd in het begin van de advent. Daarom alleen al kan je hem een adventsheilige noemen. Maar hij is dat nog meer omwille van zijn gedrevenheid voor onrechtvaardig behandelde mensen en zijn bekommernis voor mensen in nood en zijn gulle vrijgevigheid. Zo komt hij naar voren uit de oudste verhalen rond hem.

Zijn feest moet er dan ook een zijn vol vreugde voor klein en groot, niet alleen om het krijgen, maar ook om het delen. Dat is zijn adventsboodschap.

Daarom willen wij, zoals vorig jaar ook dit jaar met de cadeautjes die wij aanbrengen in deze viering de werking van Opvangcentrum 't Doorgangshuis, CAW Waasland een beetje ondersteunen. Wat kunnen zij gebruiken :

  • Gezelschapsspelen voor kinderen en volwassenen, tweedehands fietsen en kinderfietsen
  • Handdoeken, washandjes, wasgerief, tandenborstels, tandpasta : om sanitaire pakketjes te maken die mensen krijgen bij opname.
  • Kinderboeken, boeken.

Na de viering is er een receptie in de dekenij met sintsnoepjes, een glaasje wijn of fruitsap en verrassingen. Sinterklaas is altijd een beetje geheimzinnige verrassing …

Voor meer info : www.dekenaatsint-niklaas.be dekenale pagina en pagina van Sint-Nicolaasparochie of bij L. Vermeulen, 03 776 07 35


alt