f t g m
Copyright 2019 - Custom text here

Documentatiebestand


Het documentatiebestand kan geraadpleegd worden door leden van het Sint-Nicolaasgenootschap, vorsers, studenten, enz. Neem contact op met de beheerders voor een verder afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klik hier om onze catalogus te bekijken, of te downloaden (in .pdf-formaat).
 
Het Sint-Nicolaasgenootschap werd gesticht in 1989 en stelt zich tot doel initiatieven te nemen en te bevorderen waarin de figuur, de legenden en volksgebruiken rond Sint-Nicolaas centraal staan. Deze initiatieven worden ontplooid op wetenschappelijk, artistiek, cultureel, toeristisch en sociaal gebied.
Het Sint-Nicolaasgenootschap wil een wereldwijde belangstelling in zijn werking aan de dag leggen, maar besteedt bijzondere aandacht aan de beleving van de Nicolaasfiguur in de Nederlanden en in de stad Sint-Niklaas.

Tevens bouwt het genootschap een documentatiebestand uit. Dit bestand omvat boeken, brochures, artikels, foto's, tekeningen, beelden en prenten. Het is niet de bedoeling, en tevens onmogelijk, om alles rond Sint-Nicolaas te bezitten, maar wel om dit te inventariseren en te lokaliseren.

De inventaris omvat alle boeken, artikels en belangrijke teksten die het Sint-Nicolaasgenootschap in de periode 1989-'94 verworven heeft.
 
Geert Vandenhende, “Documentatiebestand, Inventaris 1989-1994”, Uitg. Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen, Sint-Niklaas, 1994, 56 blz.