Documentatiebestand

Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen besloot de Raaf van Bestuur om het documentatiebestand digitaal te ontsluiten.  U kan het hieronder downloaden in de vorm van een pdf-document dat U kan opslaan op uw computer om het daar te doorzoeken.

Via het bovenstaande menu kan U de verschillende catalogi ook online raadplegen.

 

Het documentatiebestand kan geraadpleegd worden door leden van het Sint-Nicolaasgenootschap, vorsers, studenten, enz. Neem contact op met de beheerders voor een verder afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


 
Het Sint-Nicolaasgenootschap werd gesticht in 1989 en stelt zich tot doel initiatieven te nemen en te bevorderen waarin de figuur, de legenden en volksgebruiken rond Sint-Nicolaas centraal staan. Deze initiatieven worden ontplooid op wetenschappelijk, artistiek, cultureel, toeristisch en sociaal gebied.
Het Sint-Nicolaasgenootschap wil een wereldwijde belangstelling in zijn werking aan de dag leggen, maar besteedt bijzondere aandacht aan de beleving van de Nicolaasfiguur in de Nederlanden en in de stad Sint-Niklaas.

Tevens bouwt het genootschap een documentatiebestand uit. Dit bestand omvat boeken, brochures, artikels, foto's, tekeningen, beelden en prenten. Het is niet de bedoeling, en tevens onmogelijk, om alles rond Sint-Nicolaas te bezitten, maar wel om dit te inventariseren en te lokaliseren.

 

Bijlagen:
Bewaar het bestand 2019_ catalogus_algemeen.pdf2019_ catalogus_algemeen.pdf[ ]117 kB
Bewaar het bestand 2019_catalogus_audiotheek.pdf2019_catalogus_audiotheek.pdf[ ]39 kB
Bewaar het bestand 2019_catalogus_postzegels_filatelie.pdf2019_catalogus_postzegels_filatelie.pdf[ ]35 kB
Bewaar het bestand 2019_catalogus_printed_matter.pdf2019_catalogus_printed_matter.pdf[ ]107 kB
Bewaar het bestand 2019_catalogus_videotheek.pdf2019_catalogus_videotheek.pdf[ ]33 kB
Bewaar het bestand 2019_catalogus_voorwerpen.pdf2019_catalogus_voorwerpen.pdf[ ]39 kB