lidwordenlid worden

activiteitenActiviteiten

 

Tijdingen

 

ritaDocumentatiebestand

 

"De Goéde Sint"

Bijscholingscursus voor Sinterklazen en Zwarte Pieten najaar 2023

De cursus gaat om de twee jaar door in Sint Niklaas. 
alt Deze cursus die het Sint-Nicolaasgenootschap-Vlaanderen op poten heeft gezet bestaat uit drie delen.  Bij het laatste deel wordt een heus diploma afgeleverd aan de cursisten na een praktische proef.

 

  •   "De échte Sint", uiteenzetting door Lieven Dehandschutter, voorzitter van het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen, over de historische identiteit van Sint-Nicolaas en de ontwikkeling van de legenden en volksgebruiken van de vierde eeuw tot heden.
  • "Sinterklaas en de kinderwereld", uiteenzetting door Geert Vandenhende, ondervoorzitter van het Sint-Nicolaasgenootschap, over de betekenis van het Sinterklaasgebeuren voor kinderen van 0 tot 9 jaar met psychologische en pedagogische implicaties.
  • "De praktische Sinterklaas", uiteenzetting en praktische demonstratie door Raf Rumes, ere-secretaris van het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen en Veerle Verbeke, bestuurslid, met tips in verband met kledij en schmink voor Sinterklazen en Zwarte Pieten.


Aansluitend is er de plechtige overhandiging van de diploma's. (De deelnemers dienen op deze avond in het bezit te zijn van hun ambtskleding).
alt

Het minimum aantal deelnemers aan deze cursus bedraagt 10 personen.

De volgende cursus is voorzien voor het najaar 2023 en zal worden gegeven op één cursusdag.

Het Sint-Nicolaasgenootschap bezorgt aan de cursisten een volledige syllabus van de drie onderdelen en het diploma.

 

Wil U deze cursus bij U in de buurt organiseren neem dan contact op via het onderstaande e-mailadres.

Voor meer inlichtingen kan je terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..