lidwordenlid worden

activiteitenActiviteiten

 

Tijdingen

 

ritaDocumentatiebestand

 

"De Goéde Sint"

Bijscholingscursus voor Sinterklazen en Zwarte Pieten zaterdag 14 oktober 2023


alt Deze cursus die het Sint-Nicolaasgenootschap-Vlaanderen op poten heeft gezet bestaat uit drie delen.  Bij het laatste deel wordt een heus diploma afgeleverd aan de cursisten na een praktische proef.

  •  9u00:  Onthaal met koffie.
  • 9u30:  "De échte Sint", uiteenzetting door Lieven Dehandschutter, ere-voorzitter van het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen, over de historische identiteit van Sint-Nicolaas en de ontwikkeling van de legenden en volksgebruiken van de vierde eeuw tot heden.
  • 11u00:  Koffiepauze.
  • 11u30:  "Sinterklaas en de kinderwereld", uiteenzetting door Geert Vandenhende, voorzitter van het Sint-Nicolaasgenootschap, over de betekenis van het Sinterklaasgebeuren voor kinderen van 0 tot 9 jaar met psychologische en pedagogische implicaties.
  • 12u30:  Broodjeslunch
  • 13u45:  "De praktische Sinterklaas", uiteenzetting en praktische demonstratie door Frederik Dupon, bestuurslid, met tips in verband met kledij en schmink en gedrag van Sinterklazen en Zwarte Pieten. 
    Aansluitend is er de plechtige overhandiging van de diploma's. (De deelnemers dienen in het bezit te zijn van hun ambtskleding).
  • 17u00:  Netwerkmoment

Het minimum aantal deelnemers aan deze cursus bedraagt 10 personen.

Deze cursusdag gaat door in het Huis van de Sint (Stationstraat 85, Sint-Niklaas).

Het Sint-Nicolaasgenootschap bezorgt aan de cursisten een volledige syllabus van de drie onderdelen en het diploma. 

Kostprijs (inclusief broodjesmaaltijd, koffie en receptie) €50 voor leden - Niet-leden betalen €60.  Wie na de cursusdag besluit om lid te worden, krijgt €10 korting op het lidgeld van het eerste jaar

Inschrijving en meer concrete informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..