lidwordenlid worden

activiteitenActiviteiten

 

Tijdingen

 

ritaDocumentatiebestand

 

Het huis van de Sint

 

Een bezoek aan het Huis geeft je een unieke kijk op het dagelijks leven van Sinterklaas. Waar slaapt de Sint? Wanneer en wat eet de Sint? Heeft hij een ligbad of een douche? Kijkt hij ’s avonds naar tv? Draagt hij dan een kamerjas? En hoe zit het met al die Zwarte Pieten? Wonen die daar ook en kunnen zij daar oefenen voor de grote dag? Sinterklaas nodigt alle kinderen uit in zijn Huis om het antwoord op al deze vragen zelf te komen ontdekken.

In het Huis van de Sint kan je heel wat kamers bezoeken. Sinterklaas zet zijn ontvangstruimte, werkkamer, slaapkamer, badkamer en hobbyruimte open. De Zwarte Pieten laten je binnen in hun atelier, inpakkamer, toilet, badkamer en slaapkamer. Ook de theaterzaal van de Sint, zijn eetkamer en de zaal waar hij al het speelgoed tentoonstelt, kan je vrij bezoeken.

Vrij bezoek

 Je kan het Huis van de Sint vrij bezoeken op woensdag (13u00 tot 17u50), zaterdag en zondag (10u00 tot 12u50 en van 14u tot 17u50). Een bezoek aan het Huis van de Sint is gratis.  Je moet wel vooraf reserveren:  https://www.stadvandesint.be/huis-van-de-sint/vrij-bezoek.  Reserveren kan vanaf 8 november om 10u00.

Praktisch

Huis van de Sint, Stationsstraat 85, Sint-Niklaas – Van 12 november tot en met 6 december. Info: www.huisvandesint.be - Een initiatief van Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen.