lidwordenlid worden

activiteitenActiviteiten

 

Tijdingen

 

ritaDocumentatiebestand

 

Publicaties

Periodieke publicaties: Tijdingen van het Sint-nicolaasgenootschap.

2022Tijdingen3 "Tijdingen van het Sint-Nicolaasgenootschap" is het driemaandelijks tijdschrift van het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen en Nederland.
Hierin vindt U alle nieuwe informatie omtrent de legenden, gebruiken van de goedheiligman. Alle leden ontvangen dit tijdschrift. Hierin worden ook al de activiteiten van de vereniging aangekondigd.

Hoe U lid wordt? Klik hier bovenaan bij "Wat is SNG" en kies voor "Aansluiten"...Eenmalige uitgaven.


In het kader van de het jubileumjaar 800 jaar Sint-Niklaas brengt het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen het boek ‘Iconografie van de Sint in de stad’ van de auteurs Lieven DEHANDSCHUTTER en Luc VERMEULEN uit. In dit boek gaan de auteurs op zoek naar sporen van de patroonheilige van onze stad, in onze stad. Het boek werd plechtig voorgesteld op vrijdagavond 5 mei in de Trouwzaal van het Sint-Niklase Stadhuis.

Het boek is te koop bij het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen voor de prijs van €12.


Boek Cover

 

Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het SNG-Vlaanderen werd een jubileumboek uitgegeven.  In dit jubileumboek leest U de historiek van de vereniging.  Een kwarteeuw is niet niks!

 

 


altSint in de stad:  Een boekje in twee delen: Een uitgebreide en rijkelijk geïllustreerde Nicolaas-wandeling door Sint Niklaas gecombineerd met de beschrijving van de historiek van onze vereniging, door stichter en voorzitter Lieven Dehandschutter.  Klik hier voor een uitgebreidere bespreking...

 

 

Deze inventaris van het documentatiebestand omvat alle boeken, artikels en belangrijke teksten die het Sint-Nicolaasgenootschap in de periode 1989-'94 verworven heeft.


 Alle publicaties werden uitgegeven in eigen beheer.